Free Shipping !Ontdek onze nieuwe site! Nu tijdelijk op www.power-dynamics.com
Categorieën
Fabrikanten
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Flanders Studiofoam Sonopanel BLOCKS 30x30x5cm zwart
[1859912]

9.00€ 8.00€

Flanders Studiofoam Sonopanel BLOCKS 30x30x5cm zwart
[1859912]Beoordelingen

Flanders Studiofoam Sonopanel BLOCKS, zijn onze mooiste en meest decoractieve panelen, ze zijn 30x30cm en 5cm dik en voorzien van negen vierkante blokken, die licht piramide vormig zijn.

De BLOCKS hebben een groot geluidsabsorberend oppervlak in polyurethaanschuim, met de ideale dichtheid en porositeit waardoor tevens een zeer hoog absorptie vermogen. Het grootste kenmerk is het brede spectrum van de BLOCKS in hoog- en middenfrequent geluid (boven 1000Hz). Deze BLOCKS geven tevens een lichte DEFUSIE en laten het geluid DYNAMISCHER klinken. Ideaal is deze BLOCKS te combineren met onze BASS TRAPS om zo ook resonanties veroorzaakt door de lage frequenties de zogenoemde staande golven, afkomstig van de basklanken, te onderdrukken.

De Piramide structuur en de naar binnen toe lopende groeven, zorgt ervoor dat optimaal wordt geabsorbeerd. Dit noppenschuim is uitermate geschikt voor o.a. opnamestudio's, luisterkamers, thuisbioscoop, burelen, vergaderzalen, woonkamers, enz... Het absorbeert niet alleen geluid, het is tevens zeer decoratief en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook kan je verschillende kleuren en motieven combineren en zo een nuttig kunstwerk creëren. Mooie kleur combinaties zijn onder meer; zwart en blauw, blauw en paars, blauw en geel, rood en paars, zwart en wit, paars en grijs, ...

De Flanders Studiofoam Sonopanel BLOCKS kunnen voor bepaalde zaken ook nuttig zijn voor gebruikt in Flight-Case voor het beschermen van de materialen, ook hier zijn verschillende kleur combinaties mogelijk.

Specificaties:

  • Afmetingen: 300 x 300 x 50 mm
  • Kleur: zwart
  • Materiaal: Open cel polyurethaan schuim
  • Dichtheid: 20 kg/m³
  • Gewicht: 62 gr
  • Prijs per stuk
  • Brandveiligheid: vlamdovend
  • Schermkleuren kunnen afwijken van het geleverde artikel
  • Door verschillende invloeden is een afwijking op de afmetingen mogelijk tot 2%
  • Grotere aantallen worden op bestelling geproduceerd

Optimaliseren van de Akoestiek, Flandersdigital.be 0032-3-298 08 16

Bij het optimaliseren van de akoestiek krijgt u te maken met twee verschillende geluidsproblemen en dit op drie verschillende plaatsen, je kunt enerzijds teveel reflecties van hoge frequenties waarnemen, ook wel flutter-echo genoemd en resonanties veroorzaakt door de lage frequenties de zogenoemde staande golven, afkomstig van de basklanken. Teveel reflecties kunnen zowel de ruimtelijkheid als de klankbalans van het geproduceerde geluid verstoren, maar te weinig is ook niet goed, dan klinkt de ruimte doods, een beetje reflectie is nodig, maar uitgebalanceerd en daarbij gaan we u helpen.

Een goed uitgangspunt is de twee zijwanden en de achterwand elk voor ongeveer een derde te voorzien van Absorptiepanelen. Voor de zijwanden raden we Flanders Studiofoam Sonopanel aan van minimaal 30 mm dik en voor de achterwand PYRAMID, BLOCKS of WEDGE Flanders Studiofoam Sonopanel met een dikte van 50 mm. De panelen worden in groepjes van 2, 3 of meer geplaatst verspreid over de wand, vanaf een hoogte van 0,5 meter.

En dan gaan we de gonzende basklanken aanpakken, die zogenoemde staande golven bevinden zich met name in de hoeken van de ruimte. Door het plaatsen van geluidsabsorberende hoek-absorbers, dit zijn onze BASS TRAPS,  kunt u dit geluidsprobleem optimaliseren, door de staande geluidsgolven te verminderen. Onze BASS TRAPS zijn zo ontworpen dat ze het  laag en midden Hoog frequentiegebied absorberen, met name vooral tussen 150 en 1000Hz. BASS TRAPS worden altijd in combinatie met geluidsabsorberende panelen op de wanden en het plafond geplaatst. Om een drumstudio voldoende “droog” te laten klinken raden wij u aan om tenminste 60% van de wanden te voorzien van Flanders Studiofoam Sonopanels WEDGE, welke horizontaal en verticaal worden geplaatst.

Flanders Studiofoam Sonopanel BASS TRAPS hebben we in twee breedtes, de CPT van 12x12cm en de BIG van 35x35cm, de kleinste is geschikt voor radiostudio's, luisterkamers, burelen, huiskamers,... de BIG voor opname studio's, drumroom, muziekkamer, de thuisbioscoop, ...

Flanders Studiofoam Sonopanel BASS TRAP, wordt geplaats in de hoeken vanaf 0,5m van de vloer tot bovenaan, hier word een hoekcorner gemaakt in kubusvorm. Deze maakt u door bovenaan een stuk af te snijden met een lengte evenredig aan de breedte en dit ondersteboven tegen het plafond aan te plaatsen in de BASS TRAPP, zo maakt u een mooie kubus, dat kan met onze BASS TRAPS, omdat ze ondersteboven in elkaar passen en moet u geen dure koekcorners kopen, zo bespaart u een mooie som. Links en rechts wordt tevens ongeveer één meter BASS TRAP geplaatst. In een kamer van meer dan 3,5m breed, plaats je elke 1m een stuk BASS TRAP van 1,5 meter lengte, in de hoek van het plafond met de zijwand.

En dan hebben we nog het plafond.
Om de reflecties afkomstig van het plafond te onderdrukken, raden we de Flanders Studiofoam Sonopanel BLOCKS aan, hoewel even goed geschikt voor op de wanden, geven deze het beste resultaat voor de plafonds. Plaats de Flanders Studiofoam Sonopanel BLOCKS in groepjes van vier en verspreid deze eilandjes over het plafond, met een dekking van ongeveer 30 à 40%. De Flanders Studiofoam Sonopanel BLOCKS zijn zeer decoratief en bijzonder efficiënte geluidsabsorberende panelen, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, ook kleurcombinaties en eilandjes in verschillende richtingen op het plafond kunnen tevens een artistieke meerwaarde bieden.

Bevestigen.
Zowel onze panelen als de BASS TRAPS kunt u het gemakkelijks bevestigen met een MS Polymeer lijm in spuitkoker, het verbruik is ongeveer 5m² met één tube van 290ml. Waarom onze panelen en Bass Traps geen zelfklevende laag hebben, dat is gewoon omdat dit helemaal niet handig is, probeer maar eens een Bass Trap in een hoek te plaatsen als er links en rechts een direct klevende laag op zit, nee met Polymeerlijm gaat dat veel handiger en bovendien kan je de platen na montage nog een beetje verschuiven zodat er geen naden zichtbaar zijn. Echt mooi afgewerkt werk kan je alleen afleveren als je de platen nog een beetje kan corrigeren na het plaatsen.

Brandveiligheid:
Hoewel al onze platen en Bass Traps vlamdovend zijn, moet je toch bij het plaatsen van polyurethaanschuim steeds de nodige voorzichtigheid naleven. Zo mag je deze producten niet plaatsen in een rokersruimte, keuken of andere plaats met open vuur, moet er een afstand van 50cm van verlichtingsarmaturen gerespecteerd worden alsook de nodige veiligheidsafstand van warmte bronnen. Verder mag er geen vuurwerk worden afgestoken, kaarsen aangestoken of genstermachines gebruik worden, echter niet beperkend in opsomming.

Free Shipping !Ontdek onze nieuwe site! Nu tijdelijk op www.power-dynamics.com
Vertaal deze pagina
0 items
Fabrikant Info
Andere artikelen
Deel artikel
Delen via E-Mail
Delen op Facebook Delen op Twitter

Overeenkomstig de wet van 6 april 2010 heeft de con-sument het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 werk-dagen vanaf de dag die volgt op de levering van de goederen, zaterdag inbegre-pen. Deze termijn moet de klant toelaten de gekochte producten te beoordelen "zoals in een etalage". Deze bepaling geldt uitsluitend voor de internetverkoop aan consumenten met levering aan huis. De klant dient de goederen terug te bezorgen aan ons adres binnen de 7 dagen volgend op de uit-oefening van het verza-kingsrecht. Na ontvangst van de goederen, in origi-nele staat en verpakking en met alle toebehoren, wordt het bedrag terugbetaald binnen de 10 dagen.